Saturday 11 March 2017

Știați că...

1. Caracatițele croșetate donate în cadrul acestui proiect sunt considerate ”jucării terapeutice”? Știm că multe persoane dintre cele care aud pentru prima dată de proiect sunt atât de încântate, încât ar vrea să dăruiască propriului copil o astfel de caracatiță. Deși acestea sunt confecționate respectând niște reguli stricte și sunt absolut sigure pentru a fi folosite într-un mediu atent monitorizat, cum este spitalul, ele nu sunt recomandate pentru uzul ”casnic”, unde pot fi folosite de către copiii sub trei ani cel mult sub atenta supraveghere a părintelui!

2. Introducerea caracatițelor croșetate în rutina de îngrijire a prematurilor face parte dintr-o serie de tehnici denumite generic ”îngrijire developmentală” (developmental care)? Acestea au ca scop reducerea la minim a stresului legat de viața în afara uterului. Din aceste tehnici mai fac parte: cuiburile de poziționare a bebelușilor în poziții cât mai apropiate de cele intra-uterine, tehnica ”piele-la piele” (skin-to-skin), reducerea luminii și a zgomotului în mediul de îngrijire.

Vă invităm să citiți motivația demarării proiectului și să vă implicați în cunoștință de cauză în această frumoasă inițiativă!

Află mai multe:

Motivația inițierii proiectului Octopus Romania

Developmental Care for Premature Infants: A State of Mind

No comments:

Post a Comment